Słońce i solarium
Słońce i solarium
Kompatybilna ochrona przeciwsłoneczna z chroniącą skórę witaminą E i wysokiej jakości syntetycznymi filtrami chroniącymi przed światłem, nie wodoodporna. Brak "wybielania" po nałożeniu, dla intensywnej, długotrwałej opalenizny.
200 ml Tubka
Art.-Nr. 1097
75 ml Tubka
Art.-Nr. 1797
Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, Dibutyl Adipate, Titanium Dioxide (nano), Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Hydrogenated Dimer Dilinoleyl/Dimethylcarbonate Copolymer, Lauryl Glucoside, D-alpha-Tocopheryl Acetate, Lactic Acid, Aluminum Hydroxide, Alkohol stearylowy, Xanthan Gum, Dimethicone/Methicone Copolymer, Glycerin, Sodium Polyphosphate
Aqua:
Woda. Stanowi ona około 65% masy ludzkiego ciała i dlatego ma fundamentalne znaczenie dla funkcji organizmu, w tym dla skóry. W wielu produktach kosmetycznych (roztwory wodne, środki czyszczące, emulsje) woda jest składnikiem, który stanowi największą część preparatu pod względem ilości i stanowi podstawę fazy wodnej w emulsjach. Woda jest dobrym rozpuszczalnikiem dla substancji polarnych (hydrofilowych), takich jak alkohole, rozpuszczalne w wodzie witaminy lub sole. W przypadku stosowania w produktach kosmetycznych, używana woda jest zazwyczaj poddawana obróbce wstępnej w celu usunięcia mikroorganizmów, które mogłyby prowadzić do zepsucia produktu lub rozpuszczonych soli, które mogą pogorszyć stabilność emulsji lub żeli (sterylizacja i demineralizacja).
Column
Insert column left
Insert column right
Delete column
Row
Insert row above
Insert row below
Delete row
Merge cells
Merge cells
Split cell
Table properties
Cell properties
Insert paragraph outside the table
Insert before
Insert after
Delete table
Caprylic/Capric Triglyceride:
Neutralny olej roślinny (trójgliceryd) z krótkołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi. Ma właściwości nawilżające.
Butylene Glycol:
Rozpuszczalnik o działaniu nawilżającym na skórę, bardzo dobra kompatybilność, powinien być preferowany zamiast glikolu propylenowego w produktach stosowanych codziennie.
Dibutyl Adipate:
Emolient na bazie estrów (olej kosmetyczny), środek błonotwórczy.
Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate:
Filtr słoneczny w zakresie UV-A.
Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate:
Emulgator W/O jest wytwarzany z tłuszczów roślinnych.
Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine:
Organiczny filtr UV, który chroni zarówno w zakresie UV-A, jak i UV-B.
Ethylhexyl Triazone:
Organiczny filtr UV, chroni głównie w zakresie UV-B.
Lauryl Glucoside:
Glukozowy środek powierzchniowo czynny w szamponach i żelach pod prysznic, bardzo dobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe, otrzymywany z surowców roślinnych.
D-alpha-Tocopheryl Acetate:
Naturalny octan witaminy E; forma magazynowa w skórze, przekształca się w formę aktywną poprzez rozpuszczenie wiązania octanowego; przeciwutleniacz o właściwościach chroniących skórę, np. przed promieniowaniem UV, nawilża, opóźnia przedwczesne starzenie się skóry.
Lactic Acid:
Kwas mlekowy. Występuje jako produkt przemiany materii w organizmie i na skórze, działa złuszczająco na warstwę rogową w wyższych stężeniach i przy niskiej wartości pH od 2 do 3, wspomaga nawilżenie w formie zbuforowanej (fizjologiczna wartość pH skóry ok. 5,5) i zachowuje ochronny płaszcz kwasowy skóry.
Alkohol stearylowy:
Identyczny z ciałem alkohol tłuszczowy, występuje jako produkt pośredni w metabolizmie tłuszczów, obecny również w niewielkich ilościach w naskórku. Zapewnia konsystencję emulsji.
Xanthan Gum:
Polisacharyd, naturalny środek żelujący o bardzo dobrych właściwościach kompatybilnych ze skórą, jest otrzymywany biotechnologicznie.
Sodium Polyphosphate:
Stabilizator emulsji na bazie substancji identycznych z ciałem.